Vest-Europas beste feriesteder om vinteren

Vi vet at man i Norge generelt reiser mye og at en er spesielt opptatt av å tilbringe vinterferien et annet sted, langt borte fra kulden og mørket. Nå har det blitt en tendens at man reiser på ferie et sted og utnytte til det fulle den tiden man er fri fra jobb og skole. Og så er det blitt vanligere med en ikke så kostbar ferie, til tross for nordmenn er et av verdens rikeste folk. Det er mange som faktisk ønsker å fortsette å delta i ulike uteaktiviteter til og med i løpet av de kalde vintermånedene. Vi vet at det å spille med Casino Sieger bonuskode er et flott tidsfordriv, men vi snakker om ekte friluftsliv. For å hjelpe dem finne riktig reisemål, kartlegger vi noen spennende rekreasjonssentre man kan dra til denne vinteren.

Først er det Monterosa i Italia, som mye mer enn bare en sted for skikjøring. Det virker litt rart å betrakte Italia som et land man besøker om vinteren, tatt i betraktning assosiasjoner til sommer det frembringer. Uansett skal man ikke slippe å dra til Italia i løpet av vinteren. Selv om Italia har en lang kyst og regnes mest for å være en av verdens rikeste kulturland – er det også alpeland og tilbyr en rekke muligheter for vinterkos. Man overdriver ikke ved å si at man kan få en av verdens beste skiferieopplevelser på Monterosa. Muligheter er store hva gjelder offpiste-nedkjøringer og heisene er svært moderne og praktiske. Besøkende omtaler vanligvis dette steder som paradis på jorda.  Man kan velge blant en av tre Monterosas mest kjente landsbyer – Alagna, Gressoney eller Champoluc og komme seg fort i gang med å utforske det italienske vinterlandskapet.

Davos, Sveits. I Davos venter det et fantastisk solrikt vintervær. Man kan også kjøre snowboard, ettersom det er en spesiell opplevelse å gjøre det når det er sol i ansiktet. Men ikke glem solkrem hjemme! Det er også nyttig med sol når man skal hoppe og sitte på skiheise og få en best mulig ski- og snowboardopplevelse. Heisene er meget raske og vintersesongen varer hele veien til mai. Der er det også noen av Europas beste alpin- og slalåmbakker i vente. Det er også gode muligheter for lagidretter eller det å erfare naturen sammen med andre. For eksempel er det meget lange og godt gjennomtenkte alpin- og langrennsløyper noe Davos kan roses for. Fantastiske naturforhold som kjennetegner Davos er ikke noe man skal gå glipp av.

Siste vinterferiested vi vil anbefale er Chamonix i Frankrike.

Dets nydelige landskap bestående av utallige bakker utgjør et perfekt snowboarding- og skisted. Solen er oppe nesten hele tida og det gjør opplevelsen enda mer magisk og uforglemmelig. Synet på et sånn solbadet landskap som opptrer når man når toppen av bakken er i det minste mektig. Det er for det meste skiturister som besøker Chamonix, for dens offpisteløyper tiltrekker stadig flere vinteridrettopptatte. Også de som bare reiser dit for å være sammen med familien – men ikke deltar i noen vinteridrett selv – kan  finne en måte å få seg en uforglemmelig opplevelse. Nemlig er byen preget av en rik historie og mange små bygninger av historisk viktighet. Det finnes også et lite sentrum for de som foretrekker spaserturer framfor skiturer. Og så tilbys det et meget bra utvalg av overnattingssteder. Det er en hel rekke hoteller og moteller man kan velge blant slik at de passer for alles lommebok, som – man må bli enig i det – gjør erfaringen enda behageligere.