Verdens beste trekking-klokker

En trekking-klokke skal ha en del funksjoner ut over den rene tidsvisningen i timer vanlige klokker har. Det er en del funksjoner en sånn klokke absolutt skal ha. De viktigste funksjonene den skal ha er barometer, høydemåler og kompass.

Barometer måler og merker forandringer i atmosfærisk lufttrykk. Siden lufttrykket ofte kan kobles til værtype er det nyttig med et barometer – det blir  gjerne brukt for å varsle været og hjelpe folk planlegge reisen – hvis lufttrykket øker, blir været bedre og omvendt. Et betydelig fall i lufttrykk betyr at en storm er på vei og man bør ta dekning så fort som mulig. Alle klokker denne anmeldelsen gir oversikt over kan måle lufttrykk og vise trendlinjer  ved siden av temperatur- og fuktighetsavlesningen. Det er viktig med trendlinjene, fordi de viser hvordan lufttrykket har forandret seg i løpet av noen timer. Dessuten har alle en alarm som varsler om betydelige fall lufttrykk.

Høydemåler viser riktignok hvor høyt over havnivået man befinner seg og er basert på GPS data og atmosfærisk trykk. Det er også nyttig med en høydemåler fordi det er lettere å finne sin beliggenhet hvis man allerede vet på hvilken høyde  befinner seg.

Etomp kass er et navigasjonsinstrument som er man ikke kan klare seg uten og som angir retningen mot den magnetiske nordpolen. Det er også viktig med en innebygget hjertemonitor, instrument som viser hjertets elektriske aktivitet og hjertefrekvens. Da kan man holde gåfarten på et stabilt nivå. Man skal også ha informasjon om soloppgang og solnedgang.  Slik kan man unngå gåturer om natten og sette opp telt i tide..

Noen av verdens beste trekking-klokkene:

TomTom Adventurer GPS Hiking & Trail Running Watch – Den kan brukes som en GPS sportsklokke og bærbar musikkspiller, har en innebygd 24/7 hjertemonitor, aktivitetsmåler som viser kaloriforbrenning og -måling, søvnmåling osv.  Klokken er vanntett opp til 40 m høyde over havet og kommer sammen med et sett trådløse ørepropper.

Garmin epix TOPO U.S 100K – Klokken har en nydelig 1.4-inch berøringsskjerm og kan vise terrengkart i fullfarge. Man kan utvide lagringsplassen ved å sette inn et SD-kort på 8GB og koble seg til sin smarttelefon og få tilgang til apper og internett. Det er også mulig å motta appvarsler, ringe andre enheter og motta SMS-meldinger.    

Suunto Ambit 3 Peak HR Running GPS Unit – Den skal man elske for sitt nydelig og profesjonelle utseende. Man får kontinuerlig informasjon om høyde, for eksempel hvor mange høydemetere i minuttet man løper opp eller ned. En litt morsom funksjon er Suunto Movie, som gir deg en animert film av treningsøkten. Man kan få se og lagre løpeturen din på et tredimensjonalt kart, med informasjon underveis om for eksempel tilbakelagt distanse. Og det er ikke noen fare for at man skal gå tom for batteri –for denne klokkens batteri varer i mer enn 200 timer.