Slik kan du både jobbe og reise – bli en ekte digital nomad

I dag blir det stadig viktigere med fleksibilitet fremfor rutine. Man kan godt hevde at trivselen i dag avhenger av muligheten for fleksibilitet like mye som den pleide å avhenge av muligheten til å ha fast jobb. Nå er det mer trivelig å kunne begi seg ut i verden og få oppleve den enn å sitte hjemme og stifte familie eller spille  spil hos Fortune Legends. Disse menneskene synes at det blir ganske forutsigelig, og dermed kjedelig, med fast lønn og de tjener på å bruke teknologi og tilby sine tjenester på nettet. En av disse tjenestene er gamblingstjenester. Digitale nomader driver vanligvis med å lage design til gamblingsnettsider eller med å skrive kode som styrer din opplevelse i et online kasino. Vi kan med all rett si at verden har forandret seg mye siden våre besteforeldre var unge. I denne artikkelen gjør vi rede for hvordan man kan begynne å leve et sånt liv, hvis man er en av de som tørster etter reise og nye opplevelser. Vi lister noen nødvendige hjelpemidler man skal ha bruk for hvis man vil bli verdensreisende og ikke henge etter på jobb. Før man startet sitt liv som digital nomad (skrive annonser på nettet, innhold til nettsider, eller drive et internettforetak), må man bli kjent med følgende verktøy.

Mange av dem sier at det blir vanskelig å forbli organisert, fordi man må ha kontroll over livet sitt via en bærbar datamaskin. Noen råder til å få alle sine enheter synkronisert, slik at man kan ha tilgang på alle sine apper eller e-post via alle tilgjengelige enheter. På denne måten kan man også ta notater og ikke går glipp av noen viktige ting, som for eksempel en viktig oppgave som man skulle ha fått ferdig eller en avtale med en klient.

Viktigste verktøy

Google Drive

Først og fremst er det viktig med verktøy som Google Drive, Slack og Dropbox. Med mye reising kommer det mye risiko for å få utstyret frastjålet eller ødelagt. Derfor er det alltid tryggere med skytjenester.

Google Fi

Det er ikke så sjelden at man må forbli litt lengre på et eller annet sted. Særlig skjer det hvis nomader begynner å like landet særlig godt. Da blir det slitsomt med å kjøpe et nytt SIM-kort og overføre alle sine kontakter dit. Derfor der det kjekt med å få tak i Google Fi, som gir dekning overalt, uansett hvilket land man befinner seg i.

Det kan også vise seg å være nyttig med separate bankkontoer for personlige og forretningstransaksjoner. Det er bra å ha enter separate kontoer eller ulike bankkort til en konto. Sånn kan man lett holde styr over sine transaksjoner og unngå hodebry.  

Tunel Beat

 Når man er en digital nomad, da er det meget viktig med en bra og stabil internett-tilkobling. Derfor kan det være bra å få tak i Tunnel Beat, et program som om man er i et annet land enn der man egentlig er. Det blir mulig å unngå sensur i autokratiske land som Kina eller ha tilgang på Spotify i Serbia, som ikke ennå hadde fått det. Dette kaller man for et svært bra verktøy.

Work Hard Anywhere

Digitale nomader jobber ofte på kafeer. Derfor er det bra med en app som kan vise deg hvilke kafeer som er koselige og godt egnet til jobb og surfing. Appen heter Work Hard Anywhere og den er verdt alle pengene.

Til slutt er det også viktig å ikke glemme å legge fra seg datamaskinen en gang iblant. Det er en grunn til at man har blitt digital nomad, og det blir meningsløst hvis man tilbringer hele dagen bar en skjerm og ikke får se alle de nydelige landene og oppleve nye ting.