Reiselyst i menneskeform

Det er ikke noe hemmelighet at folk liker å reise, og at de som har råd til det gjør det ganske ofte. Det er ikke lenger imponerende at folk har besøkt tjue land. Uansett er det ganske imponerende at man klarer å oppnå det i ung alder. Og det mest imponerende er når vi blir opplyst at det finnes folk som reise til alle verdens suverene stater, og gjorde det i veldig ung alder.

Cassandra De Pecol er en av dem som oppnådde de flestes livsdrøm og gjorde den til virkelighet. Hun satt verdensrekorder i følgende kategorier i Guinness rekordbok: første kvinne som reiste til alle verdens 196 land og person som reiste til alle selvstendige land på kortest mulig tid. Hun brukte instagram-profilen sin for å spre ordet om sitt mål og be folk verden rundt om å gi henne kost og losji. Målet med reisen er å spre et positivt bilde av ulike verdensdeler og påpeke på folks imøtekommenhet og menneskevarme – som ikke preger bare noen folk eller land – men kan erfares alle steder i verden.  Målet er å gjøre en forskjell i verden. Hun sa ved en anledning at hun ville vise fram alle verdens strøk – til og med dem som inntil nå ble betraktet som verdens farligste. Det er nemlig et nytt perspektiv hun ville gi oss.

Det hun bestemte seg for å bruke er en av verdens mektigste forretningsmenn mest elskede elektroniske funksjoner – Excel regneark. Hun sier at hun tydde til et sånn regneart etter å ha erfart hvor problematisk det kan bli hvis man feildisponerte ressursene fra budsjettet man selv hadde satt opp.  Hun sa at hun aldri i livet ville tillate seg havne i en slik posisjon igjen, ettersom hun nå var blitt bevisst på hvor vanskelig det er å samle inn penger igjen etter et slikt uhell. Til tross for alle utfordringene på sin reise, klarte hun å samle penger igjen ved å organisere støtteaksjoner og be kjendiser om for eksempel Michael Phelps om medieoppmerksomhet og hjelp til å oppnå sitt endelige mål. Regnearket hjalp henne til å få full oversikt over sine utgifter og det inkluderer både hvor mye hun kunne sette av til nye erfaringer hver uke og hvordan hun kan disponere resten. Hun gir noen råd til alle som vil begi seg ut på en slik livsreise.

Det viktigste er å spare 10% av hver lønning, sier De Pecol. Det kan også være nyttig å ha en pute med penger. I tillegg til å spare et bestemt beløp av lønna si oppfordrer hun framtidige reisende til å sette opp et ukesbudsjett. Dessuten er det viktig å tillate seg å være litt spontan på sine reiser og sette av penger til spennende opplevelser og erfaringer som man ikke hadde forutsett og utarbeidet en plan for.