Norwegian Cruise line godt i gang med verdens første gokartbaren til sjøs

Er du tilhenger av eventyrlige motoridretter som gokart? Er du flink i idretten og har lyst til å ta imot nye, enda vanskeligere utfordringer? Har du noen ganger hatt lyst til å kunne konkurrere mot familien og vennene i løp mens dere koser seg på et svært skip? Eller synes du at det bare skjer i filmer? Vi har noen gledelige nyheterfor deg, noen som sikkert skal hjelpe med å vekke reiselysten og nyssgjerringheten din på nytt. Hør nå, for man skal lete lenge etter man klarer en flinkere kandidat til det.

Det er velkjent at cruiseskip liker å inkludere forskjellige typer underholdning for sine reisende, inkludert casinospill (selv om du ikke kan få en bonuskode for dem som den for Folkeautomaten). En cruiser i Norge tok imidlertid dette til et nytt nivå. Norwegian Cruise Line har nylig offentliggjort at selskapets nyeste skip – kjent under navnet Norwegian Joy – vil få sin første gokartbane til sjøs. Etter at Norwegian Cruise Lines ble verdens første skip med en sånn turistattraksjon, er ingeniørene godt i gang med å finne på stadig nye måter å overraske alle besøkende på.

Norwegian Joy og Bliss er kjent for å inneha verdens lengste gokartbane til sjøs. Mange trodde først at forsølk på å få ferdig et sånn ambisiøst prosjekt ikke kom til være vellykket. Banen befinner seg på dekket, og det er bare å gå opp på det og sette sine førerferdigheter på prøve. Dette majestetiske skipet kan motta flere enn 4000 mennesker, og det kan godt tenne at en del opperkomhet skipet får skyldes den kreative ideen om å bygge en gokartbane.

Og så, hva er det som mannskapet kan si om dette skipet? “Vi har tatt ombordopplevelsen på Norwegian Bliss til nye nivåer, vi klarte å bringe fram det beste ved vår flåte og starte opp med nye og spennende aktiviteten man aldri før kunne drive med på havet – som for eksempel verdens lengste racerbare og ny middagskonsept fo å sikre våre kunder best mulig cruiseopplevelse”.

Banen er nesten like lang som selve skipet, dvs. hele 300 meter lang og med to nivåer. Det underforstås at man skal bli litt kjent meg nye kjøreregler, ettersom det er alltid viktig med alle passasjerenes sikkerhet. Kjøretøy er ikke så raske av sikkerhetens grunner og de kan bare nå farten av 50 kilometer i timen. Uansett kan man slå på litt “turbo boost” og få se hvor raskt bilen skulle gå da. Vi tviler ikke på at følelsen man får mens man kjører gokart på toppen av skipet mens vinden hyller kan godt bli ganske spektakulær.

Selvfølgelig er verdens første gokart til sjøs ment som et nå vellykket forsøk på å tiltrekke oppmerksomhet til fartøyet. Alle ingeniørene på laget ble straks enige om at de skulle prøve å virkeliggjøre gokartbanen, slik at den skal være mest mulig praktisk og trygg. Etter å ha først mottatt ideen mer ren sjokk skrevet over alles ansikter, begynte forhandlingene. Det ble litt av en utfordring, ettersom øvre deler av et fartøy skal veie mindre og være bygget av lettere materialer enn resten. Prosjektet krevde masse undersøkelser og demoprøver, inntil man endelig ble forsikret at fartøyet var stabilt og at det kunne brukes til planlagte formål.