Norges aller mest spennende friluftsaktiviteter

Selv om vi elsker å tilbringe tid på nettet, snakke med folk, spille kasinospill med Mobilautomaten Bonuskode eller se på favorittprogrammene og filmene våre på online streamingplattformer, er det også noe vakkert å tilbringe tid ute og nyte omgivelsene. Når det gjelder Norge er det ganske mange aktiviteter som høres svært fristende ut. Alt fra kajakk- og sykkelturer til fjordfiske kommer i betraktning når vi omtaler dette nydelige landet.

Fjellturer

Landet består for det meste av en lang fjellkjede som utgjør en de vakreste fjellformasjonene på kloden. Derfor er Norge perfekt egnet til fjellturer og turister som er opptatt av å forflytte seg fra sted til sted, noen ganger hele veien til landets mest uframkommelige strøk. Man bryr seg ikke om det er lett å nå målet eller ikke – det er moro og innsatsen som kommer på første plass. Nemlig er vinden og regnet ikke noen spesiell utfordring for nordmenn. Det som de også liker å gjøre er å drikke noe varmt og koselig etter at de har nådd fjelltoppen, og samtidig nyte utsikten på over flere hundre meter over havet. Der puster man dypt og tar inn all frisk luft i lungene. Man skal absolutt være i god form, og så lenge de er tilfellet, så går det bra. Stadig flere tilbringer tid på å klatre hele veien til toppen, og aktiviteten blir stadig mer populær. Spesielt er det på Vestlandet, der man har et bredere utvalg.

Fjordfiske

Fjordfiske er noe som kjennetegner Norge mest i hele Europa. Det er veldig få land som kan skryte av sånne fjorder. Det er uhyre viktig å forske litt på hva som er bra bekledning til eventyret. Klærne skal selvfølgelig være vanntette og varme, og gjerne isolere kroppsvarmen, slik at den ikke forlater kroppen så fort.

Brevandring

Dessuten er det brevandring, som innebærer at man går på bre og kan nyte de nydelige skulpturene som oppstår i isen. Skulpturene er ikke menneskeskapte, og derfor er de i stadig forandring etter naturens lover. Det blir spennende å se hvor lang tid det tar for naturen å gjøre bittesmå forandringer, og hvor mye mennesket kan endre (og ødelegge) i en ganske kort tid. Derfor er det en fantastisk opplevelse å se isbreene, både på avstand og på nært hold. I tilfellet du begynner å drive med brevandring, er et stegjern og isøks det du skal ha med seg.

Skiturer

Det hadde ikke vært rimelig om vi ikke hadde viet et par ord til skiturer, ettersom det er de turene Norge er mest kjent for. Det er en hel del gode terrengparker og fasiliteter til overnatting i nærheten som man kan benytte seg av. Det beste ved Norge er at det er så mange fjell på ulik høyde og bratthet, at de er egnet både til amatørskiløpere og de mest erfarne. Det er alltid skianlegg tilgjengelig – hvis de i lavlandet blir stengt, åpnes det skianlegg på breene. Det er også mulig å gå på ski om sommeren, og følelsen er helt annerledes enn ved vinterski. Er det noe bedre enn å nyte det majestetiske grønne fjord- og fjellandskapet mens man kaster seg løs på den myke sommersnøen.

Padling

Hvordan kan man også kunne glemme noe så spennende som padling? Igjen er det utsikten som gjør hele opplevelsen hundre ganger bedre. Tenk deg om å sitte i kajakk i skyggen av Norges høyeste fjell, mens sola belyser bakkene inntil de blir gulgrønne. Hvis du vil vite hva som man trenger å tilrettelegge før man begir seg ut på et slikt eventyr, er det flere artikler som handler spesifikt om padling og kajakkjøp på vår nettside.