Norge og verden – hvor er verdens beste steder for sykkelturisme

Norge

        I Norge er det mange sykkelturer og nydelige steder man kan besøke. En av disse er de berømte rutene i Vesterålen. Det er det en del små bakker og veldig lite trafikk. Vesterålen er ditt beste valg hvis du er glad i litt med langvarige og omfattende turer. Det blir enda bedre hvis du elsker å bade og ligge på stranda (om sommeren er dette også mulig). Dessuten kan du nyte verdens mest magiske utsikt over blått hav og snøkledde fjell. Det er også fint at det er mange lys i Vesterålens tunneller. Da er du trygg på turen (fleste nordmenn kjører forsiktig), men ikke glem lykt på sykkelen eller hjelmen og en bra og lys refleksvest. Og så skal du ikke glemme å organisere piknik med dine venner eller medsyklere. Underveis er det også en del koselige kafeer du kan drikke litt kaffe og forbi våken på veien. Det finnes også en del steder der man kan overnatte, og det er best med et hotellrom, men hvis du foretrekker telt er det bare å kjøre på.

Verden utenfor Norge

        Hvis du er mer glad i farlige sykkelturer, da anbefaler vi den såkalte Dødens vei (eller Camino de la Muerte i originalen). På denne ruten er det uhyre viktig  å holde øynene på veien og legge fra seg mobilen. Det er en del besøkende som liker å ta veldig risikable sjølknips, men dette skal være strengt forbudt! Det er nok med å nyte utsikten med egne øyne, og på veien blir det en del lastebiler som kjører fort og kan presse deg og sykkelen din i grøften. Derfor er det viktig med å være fokusert og se foran seg, slik at man kan sikre seg en best mulig opplevelse uten å risikere livet. Hvis du vil ta bilder, da er det bra med å lage små pauser. Der kan man oppleve den majestetiske Amazonasregnskogen og ta bilder av dens høye og mektige vannfall. Og ikke glem å ta et par bilder av lamaer du møter på veien!

        En av de mer farlige sykkelturene er i Whistler, fordi man befinner seg på nesten 2000 meters høyde. Det er spesielt farlig for man skal kunne ta en tur nedover fjellsiden. Da blir det meget viktig med gode bremser og utstyr av høy kvalitet. Alle potensielt farlige bakkene til side, lønner det seg å ta denne sykkelturen. Nemlig er det en del fantastiske utsikter man kan nyte, kalt for Whistler Valley og Lost Lake. Der finner det også en sykkelpark for alle sykkelelskere.

        I Japan er det kjekt med lange sykkelturer selv om man kanskje ikke kan lese japanske karakterer. Turene er tilpasset utenlandske syklister og det er ikke veldig vanskelig å finne frem veien. Dessuten er det en del ryokan (tradisjonelle japanske hus der man kan få overnatte) og fersk japansk sjømat.

        I Tyskland sykler man fra Trier til Koblenz, og hele denne turen tar flere enn fire dager. Men det er bare koselig, fordi hele veien er dekket men en stor mengde vingårder der man kan overnatte og drikke vin. Tyskerne kan skryte av et nydelig landskap med mange høye, grønne fjell, slott fra middelalderen og en del historiske monumenter og ruiner.