Det synes som om man nå til dags tror at teknologien har gjort oss latere. Nemlig er det teknologiens feil at vi ikke lenger går ut og driver med uteaktiviteter. Barn som spiller dataspill dagen ut eller sitter foran skjermen blir stadig mindre sunne. Selv voksne ofte heller bruke tiden sin på PlayOjo eksklusiv bonus stedet for å nyte noen utendørs aktivitet. Dessuten er det mange barn som er overvektige fordi de bare spiser godteri og hurtigmat, og ikke beveger seg i det hele tatt. Her stiller det seg et spørsmål. Hvordan kan teknologien hjelpe oss med å bli sunnere?
Miljøvennlighet?
Her er det ikke snakk om å bygge store tårn som skal gi oss frisk luft ved å ha sugd til seg skadelige stoffer eller om elektriske biler som skal sette en stopper for CO2 utslipp fra vanlige biler som drives av bensin. Det handler heller ikke om å rense vannet slik at vi kan bruke det som drikkevann, eller om å ta ansvar for våre omgivelser. Det er en selvfølge at man rett og slett SKAL ta ansvar, men her snakker vi gjerne om maskiner og teknologi som har direkte påvirkning på kroppene våre.
Treningsmaskiner
Maskiner har gjennom historien hjulpet oss i å gjøre våre dagligdagse gjøremål på en enklere og mer effektiv måte. Da man skulle klippe plenen i fortida, måtte man bruke hele kroppen sin. I dag er det nok med å trykke på en knapp og kjøre klippemaskinen gjennom hagen. Derfor har man begynt å lage maskiner som skal få en i aktivitet, ikke bare gjøre hverdagen lettere. Nordmenn har funnet en måte å snu på teknologiens bivirkninger og bruke den til egen nytte. Man har konstruert maskiner som hjemmesykler, tredemøller, spinningssykler osv. Det er fortsatt mange som kjøper sånne maskiner men har ikke prøvd seg på dem. Derfor er det på tide med en ny oppfinnelse, som for eksempel sykkelstimulator. Maskinen hermer etter ekte terreng slik at man må bruke bremser og presse hardere på pedalene når det er motstand. Man peker pa at folk som bor i byer med mye trafikk ikke kan sykle så mye som de kanskje ville. Det er ikke morsomt å sykle i en by full med støv og bilder som tuter.
Treningsklokker
Klokker som motiverer klatrere og løpere er også en del av det teknologiske fremskrittet. De opererer med en hel rekke funkjsoner. For eksempel er det mulig å sjekke hvor stort lufttrykket er. Disse treningsklokker kan fortelle oss hvor lang tid vi brukte på å trene og hvor mange kalorier vi har forbrent. Det er også kjekt med fuktighetsavlesningen og informasjonen om temperatur. Når vår kroppstemperatur øker mye i løpet av kort tid er det et tegn på at vi skal ta en liten pause. Mange bruker også pulsmåling for å ha øyet på treningsintensiteten. Teknologien muliggjør at vi følger med forandringer i egen kropp og kan reagere hvis vi har overdrevet med treningen. Da får man mest mulig av timer på treningsstudioen. I noen treningssentre er det helt greit med å ha sin egen nettside med treningsdagbok og følge med sin personlige utvikling og innsats.
GPS
Nå til dags er det ikke noen grunner til å være redd for å gå seg vill hvis man løper i skogen eller utvider sin rute, fordi det finnes en hel rekke nydelige armbåndsur som har installert GPS. Ved å bruke en GPS klokke vet man alltid hvor man er og hvor mye det tar å komme hjem. Teknologi gir oss trygghet.
Ved hjelp av teknologi får vi en øyeblikkelig tilbakemelding på innsatsen vi gjorde. Muligheten til å måle hvor mye vi trener kan gi oss litt ekstra motivasjon. Det er ganske mange som blir mer motivert med å vite at de utførte mer krevende kroppsøvelser enn de gjorde i går.