Hvorfor er det å fiske viktig for vår helse

Når man driver med å fiske er det alltid nødvendig med å sjekke hvordan været blir. Nemlig er det fisk som blir lett påvirket av været og man må kjenne til ulike klimaendringer, ettersom det er de som bestemmer over fiskens atferd. Det er viktig med en stor fange, og da må man følge nøye med værmeldinger. Det betyr at det avhenger ikke av hvordan vi føler oss, men av været om vi går ut og fisker. Man går ut selv om det kanskje er for vått og kaldt, eller for varmt, eller det er en del vind, og selv når du vil mye heller være hjemme og spille et online spill ved å bruke Casino Winner bonuskode. Det kan være ganske bra fordi vi blir utsatt for et vær vi til vanligs ikke er så glade i. Dette kan vise seg å være ganske bra for vår helse, for da blir kroppens immunforsvar vant til ulike fysiske omstendigheter og derfor sterkere.

Undersøkelse

Heller ikke er det noen hemmelighet at man blir lykkeligere av å fiske. Det var en del undersøkelser gjennomført ved Stanford University. Nemlig deltok det 38 personer i denne studien, og det var to grupper deltagende. Den første gruppen gikk langs en motorvei, og det var en del turer man måtte på. Den andre gruppen skulle spasere gjennom en nydelig park med mange grønne trær. Hvordan måler man lykken? Ved å utføre en del hjerneskanninger og måle andel lykkehormoner, selvfølgelig. Det var også blodstrømningen som ble analysert i denne undersøkelser. Man trakk noen ganske viktige konklusjoner etter resultatanalysen. Hjerneskanninger sa det klart og utvetydig.

Resultater

Personer som skulle gå gjennom parken og som var utsatt for et flott naturlandskap var mindre bekymret og hadde ikke så mye deprimerende tanker. Den gruppen som skulle gå langs motorveien skåret dårligere på undersøkelsen. Implikasjonene til denne undersøkelsen er ganske åpenbare. Man skal tilbringe så mye tid i naturen som mulig. Og der kommer det fisketurer. Nemlig tar det ganske mye inntil man fanger en fisk, og denne tida tilbringer man i naturen og er rolig og avslappet. Det er grunner til å tro at fisketurer foreløpig er den beste måten å tilbringe tid i naturen på, spesielt hvis man har en stressende jobb eller mange barn som lager bråk hjemme. Man får mulighet til å glemme alt ved sin slitsomme hverdagen og alle bekymringer rundt jobb. Noen ganger er det bedre å dra på en fisketur alene, uten familie. Da kan man virkelig puste dypt inn og ut og ha litt tid til seg selv.

Absolutt alle kan få fiske. Der er ikke noen aldersgrenser og det kreves ikke noen spesielle ferdigheter. Det er bare å kjøpe seg et bra utstyr, en fin og komfortabel stol, lage en stor matpakke og kjøre til en av landets beste ikke-industrialiserte fiskeområde.

Flere fordeler

Og så er det lettere å fokusere seg på nye arbeidsoppgaver etter at man har tatt en sånn tur. Man tenker på ikke noe annet enn å fange så mye fisk som mulig. Man beveger seg og holder fast ved fiskestangen. Og så er det flere muskelgrupper man får trene ved kasting, spesielt armmuskler. Helseeffektene er rett og slett uendelige, og det skal man ta i betraktning neste gang man kjøper flybillett til Ibiza eller Mallorka – at det finnes en enda bedre friluftsaktivitet som i enda større grad bidrar til ens helse og lykke.