Grunner til å velge vintercamping

I denne artikkelen kartlegger vi 10 grunner til å velge vintercamping. I Norge er det ganske populært med vintercamping, ettersom den skaper noen av de beste familieminner. Det anbefales kanskje ikke å ha med et spikertelt, men med en bobil blir en s[nn ferie på hjul en drømmeferie. Vintercamping dreier seg ikke om fint vær, og det er noen forholdsregler man absolutt skal ta. På camping er det alltid god stemning uansett vær, og nå er det stadig flere som kjemper mot snøen og regnet ved å samle seg rundt klappbordet i bobilen, og høre på regnet som høljer ned.

Hvorfor?

Først og fremst er det deilig med å finne sin favorittcampingsplass man kan besøke flere ganger. Det beste er når man treffer igjen de samme folkene man ble kjent med akkurat på den campingsplassen, og når man igjen får sjansen til å holde dem med selskap.

Mange reiser til utlandet og varmere strøk om vinteren. Uansett blir det noen ganger ganske dyrt å gjøre det. Hoteller er ikke så billige selv heller. Det beste alternativet er å gå på camping i en bobil, hvor man kan sove og varme seg. I Norge er det kjekt med dusjer og toaletter til camperne, og man trenger ikke å bruke sin egen vogn til det.

Man lærer mye nyttig. Blant annet er det fint å kunne lage mat, tenne bål eller ha det sosialt. Det er også bra fordi man blir kvitt sosiale nettverk, datamaskiner og ulikt digitalt utstyr. Det er sikkert bedre å tilbringe tid i naturen enn å stirre på telefonen på ferien. Og så er man nød til samhandling.

I det siste har man drevet med å bygge vinterisolerte campinghytter. Målet er at gjestene skal føle seg like godt på campingplassene som de ellers kunne på et høystandardhotell.

Dessuten er det også bra for foreldrene. Barna får tilbringe mye tid med andre barn på egen alder, og foreldrene må ikke gjøre det moro for dem. Mens barna leker med hverandre, kan foreldrene kose seg i bobilen med noe varmt å drikke, for eksempel varm sjokolade eller gløgg.

Det er fantastisk for helsa. Etter et par friske og kalde dager i den ville naturen, merker man at man har blitt flinkere til å slappe av ordentlig. Steder som Regenbogens skianlegg i Sverige eller Åhus i Skåne anbefales, fordi der kan man ha det behagelig til og med under vintersesongen.

Panoramautsiktene over havet er en veldig stor del av vintercampingen. Utsiktene over havet i vintersesongen er noe som kan få en til å miste pusten og la naturens skjønnhet overta.

Det er selvfølgelig ikke mulig å beskrive alle fordeler ved vintercamping uten å nevne muligheten til å drive med vintersport og nærheten til vintersportsanlegg. Vanligvis kan man få god tilgang til alpin- og langrennsløyper.

Det har blitt en trend. Det at stadig flere tilbringer sine vinterferiedager på campingplassen er ikke noen overraskelse, og kan ikke bare skyldes varmere klima og snøfrie vintre. Her handler det også om mote.

Vintercamping hadde ikke vært så populær hadde det ikke vært for teknologiske framskritt. Nemlig blir campingutstyr stadig bedre isolert de siste årene.