Grunner til å bli glad i padling

I dag er det stadig flere som tar opp padling som sin yndlingsaktivitet. Uansett må man være ganske forsiktig hvis man blir altfor rask med å ta opp idretten. Det skjer ofte at man har hastverk og kjøper feil eller upassende utstyr, eller noe av lav kvalitet. Derfor er det kjekt med mange kajakklubber i nærheten, der man kan få ganske gode råd om hvilken type utstyr man egentlig trenger. Ettersom det er ganske stor etterspørsel etter padling, her lager vi en kort liste over grunner til å drive med denne fantastiske idretten:

1) Man må ikke kjøpe eget utstyr. De fleste kajakklubbene disponerer med et stort utvalg av kajakker man kan velge mellom og få bruke etter å ha vært til stede på et introkurs. Det anbefaler å ta et introduksjonskurs og møte opp regelmessig. Der lærer man kunsten best og blir klar for å sette seg i en kajakk uten å påta seg stor risiko. Spesialistene anbefaler til alle å lære litt om det grunnleggende: styretak og framdriftstak – og det som er viktigst av alt – et par redningsteknikker hvis man velter med kajakken og ikke kan få seg opp. Og så – hvis det er et sted i verden der det er spesielt lett å finne seg en kajakkforbund, er det Norge.

2) Det er en hel rekke eksperter og profesjonelle kajakkutøvere som kan råde deg hva gjelder utstyr, type padling du kan ta opp. Det er en mengde klubber som tar seg av din sikkerhet og hjelper deg til å ta bra valg.

3) Hvis det ikke er noen klubber å nærheten kan man be en forhandler om hjelp, og han eller hun skal sette av tid til å hjelpe deg få en best mulig erfaring i kajakk.

4) Det er lett å få tak i utstyret. Hvis du er er sikker på at du vil tilbringe mer enn et par uker i kajakk, så kan du begynne å tenke på å kjøpe eget utstyr. Heldigvis er det ganske lett å få tak i det, ettersom hele verden rett og slett har blitt opptatt av padling. Man må ha en vest, padleåre, et spruttrekk og selvfølgelig – en kajakk som er riktig størrelse og type. Med tilleggsutstyr mener vi en pakkpose med klesskift og en del forskjellige typer padlebekledning.

5) Alle kan få drive med kajakkpadling. Dette er en type idrett som kan passe for alle, uansett alderen. Trenere sier at det ikke er så sjelden med 90-åringer som tar opp idretten.

6) Kajakk har gjenbruksverdi. Ettersom det kan bli ganske dyrt å kjøpe seg en ny kajakk, kan det være en bra løsning å kjøpe seg en brukt kajakk – selvfølgelig, den som ikke har noen skader på. Man kan også selge den til samme pris man betalte for den.

7) Padling utløser adrenalin. Når man får en mestringsfølelse, tør man å havne i litt mer farlige situasjoner og da strømmer adrenalinen!

8) Det er en del valgmuligheter. Det finnes tre typer padling man kan velge mellom: elv, hav og flattvann.

9) Det er sunt å være i friluft, og gjøre fysisk innsats. Og for ikke å nevne de nydelige musklene som får dukke opp!

10) Det er flere typer turer man kan dra på. Blant annet er det dagsturer som den vanligste formen, men også er det overnattingsturer, som er perfekt når man vil tilbringe litt tid med venner og ha det kjempekoselig.