Go-kart som en av verdens mest gøyale idretter

Hvorfor er go-kart en av verdens mest gøyale idretter? Den forrige Formel 1-sjåfør ønsker å ta gokart som en motorsport til Olypiske Leker 2024 ved å benytte seg av sin presidentposisjon i Det internasjonale bilsportforbundet. Han har allerede gjort rede for sin visjon av bilsportens lysende framtid som kommer oss i møte. Men Hvorfor er go-kart så gøy og spesiell? Felipe Massa oppdager for leserne verden rundt at planen er å bruke ny teknologi for å gjøre go-kart til en viktig del av Olympiske Leker. Han synes at det er mange gode ideer man kan ha bruk for og at det blir helt mulig å få go-kart med i Lekene. Hvis det er inkludert i OL, vil det absolutt være mer interessant for tilskuerne; mange av dem liker ikke bare å se på og satse på sport, men også å spille online med Royal Casino Bonuskode.

Hvorfor er egentlig go-kart så spennende?

For de som ikke kjenner til karting eller har nå nettopp begitt seg på alt karting har å by på – la oss minne dere hva denne populære idretten innebærer. Go-kart eller Formel K er verdens mest spennende form for motorsport eller roadracing med et lite motorisert kjøretøy på fire hjul. Disse spennende kjøretøy heter karts eller go-karts. Karting er gøyalt fordi den kjøres på lukkede baner. Man kjører alene – en go-kart er en enseters racerbil med hjulene utenfor karosseriet. Go-kart er ikke helt det samme som formelbil, men er like spennende. Formelbil har oppnå betydelig større farter og er mindre trygg. Go-kart bilene har nesten de samme elementene vanlige biler har, men mangler noen av dem – som for eksempel karosseri, hjuloppheng osv. Det er heller ikke komfort og behag som man kan erfare i en go-kart. Det er den rene fornøyelsen av å erfare noe nytt og hittil utenkelig. Disse bilene har heller ikke elementer som har med utrustningen å gjøre. De elementene som også finnes i vanlige biler er derimot bremser, motor, hjul, kraftoverføring, styring og ramme. Alt det er bygget for at man fort skulle kunne få opp farten. Kjøretøyet kommer i alle størrelser, farger og form. Mange komponenter har blitt forfinet gjennom årene og baneanleggene har blitt gjort bedre. Det er også flere ting som vitner til hvor hvor gøy det er å kjøre go-kart. For eksempel begynte alle dagens mest berømte formelførere sin karriere med å først kjøre karting. Det er som små barn at de ble forelsket i denne enseters racerbilen og dens evne til å by på fart. Og så blir verdens mest populære kjendiser opptatt av denne idretten. Det er ikke sjelden at det blir tatt bilder av dem som kjører karting på sine reiser eller i fritida.

Dessuten er go-kart ganske populær også i Norge.

En av Norges mest kjente go-kartførere – Håvard Hallerud – vant i landsfinalen avholdt i Moss. Han sa den gangen at han var ganske stolt av innsatsen, både sin egen og sine kollegaers innsats. Han nevnte også noe som gjør gokart til den spennende idretten den anses for å være i dag – at situasjonen alltid kan snu seg i løpet av bare ett kappløp. Han pekte på at han hadde blitt forbikjørt, men at han helt på slutten havnet på første plass – som gjorde dette løpet til en spennende opplevelse.