Fotball blir aldri utdatert!

Et av de mest brennende spørsmålene man gjerne tar opp er følgende: “Hvilken idrett er den mest populære?” Dessuten prøver vi å finne ut hvorfor det er sånn. Sport er en av favorittaktivitetene til mange mennesker; mange liker å spille sport, akkurat som de ofte liker å gå online og gamble med ComeOn bonuskode.

Forskningsrapporten

I ganske lang tid har forskerne prøvd å bevise at fotball er en av verdens mest spennende idretter. Nylige forskningsrapporter viser at de endelig klarte å gjøre nettopp det. Som målestokk brukte de spenningsgraden i kroppen en eller annen idrett forårsaker. Rapporten ble publisert i et av verdens beste internasjonale magasiner, nemlig New Scientist. Forskerne sammenlignet flere idretter, blant annet amerikansk fotball, kurvball, ishockey, baseball og fotball. Resultatene viste at fotball ble ansett for å være den mest spennende. Spenningsgraden i musklene er ofte knyttet til muligheten for overraskelse kampresultaten. Jo mer uforutsigbar den er, desto mer spenning skapes det i kroppen. Og i hvilken idrett skjer det mange overraskelser i løpet av en kamp. Selvfølgelig er det fotball! Nemlig er det nesten alltid god balanse mellom motpartene, og det er ikke sjelden at bånnlaget vinner over topplaget. I nesten halvparten tilfeller skjer det akkurat det. Det synes som om forskere gjenoppfinner hjulet når de påstår at kampene der det ikke er mange overraskelser virker kjedelige, men det er tross alt sant. Det at man ikke kan stole på topplagets sikre seier gjør hele opplevelsen mer tiltrekkende. Man føler seg som om man er en del av gjettingen, og derfor, selve kampen.

Friluftsliv

Dessuten er det også spennende å spille fotball, selv om man kanskje ikke er særlig flink i det. Alle husker den tida da vi var bittesmå og spilte fotball med skolekameratene i skolegården. Det er nettopp det man prøver å lære barna sine. Det er stadig flere i Norge som går på fotballtreninger eller tar opp idretten. Man kan også konkludere med at en idrett som utløser så mye adrenalin når vi sitter i sofaen, kan gjøre enda mer for vår kropp når vi faktisk er ute i den friske lufta og løper etter ballen. Adrenalinen forbedrer våre reaksjonsevner og får oss til å bli mer konkurranseinnstilte. Det er ikke alltid så bra å lære barna det, men det hjelper dem også til å lære å komme på en velfungerende taktikk og tilkjempe seg seieren.

Endringer

Det var en del undersøkelser som prøvde å bevise at fotball hadde blitt kjedeligere og mer forutsigbar over tid. Det er nemlig fordi det finnes sterk konkurranse at fotball er så spennende, dvs. at motpartenes ferdigheter er mer eller mindre jevnt. Nå har situasjonen begynt å forandre seg. I de siste ti årene er det nemlig baseball som har blitt til en av verdens mest spennende idretter. Det kan godt tenne at det kan skyldes en annen faktor. Nemlig er det stadig flere som blir kjent med baseballspilleregler hvert år på verdens nivå.

Norsk fotball

Mange fotballeksperter mener at norsk fotball har blitt ganske forutsigbar. Nemlig er den siste sesongen en av de svakeste innenfor norsk fotball på ganske lenge. Ekspertene mener at man savner spenning i selve toppen, og at det må komme flere som kan utfordre dagens ledende fotballag og øke kvaliteten av spillet.