Folkehøgskoler – beste måten å ta opp ekstremsport på

Den beste måten å begynne å drive med en ekstremsport eller, som den også kalles for – opplevelsessport, er å begynne på en folkehøyskole. I Norge er det en hel rekke populære og tiltrekkende studiesteder som drives nettopp med ekstremsport. Ikka la ordet “studiested” lure deg, her handler det om å holde seg i form, trene og dra på spennende studieturer verden rundt. Der setter man sine fysiske ferdigheter på prøve og kan ha det meget hyggelig med likesinnede. Her anbefaler vi Norges to beste folkehøyskoler der ekstremsport er hovedfaget.

Den første på lista er Voss folkehøgskole. Det er det en sånn overflod av aktiviteter at man ikke får bestemme seg for hva som man skal prøve først. Det er mulig å lære seg elvepadling, skredlære og gå på spennende topptur. Det å si at man får seg sterke opplevelser er en underdrivelse. Der er det også mulig å ta brattkort i klatring og møte mange interessante folk med samme lidenskaper. Man går også på tur, tenne på bål med sine medelever og spise pølser i naturen. Der kjenner man vinden og snøen på kroppen og naturen tilbyr en uerstattelig opplevelse.

Denne skolen gir et av mest komplette tilbud i Norge. Det er bare å velge linjen som heter ekstremsport, hvis du virkelig vil ta sjanser med en sann aktivitet. Dessuten er det meget bra med folkehøyskole fordi man faktisk får lære om dette, ikke bade kaste seg løs på nye utfordringer uten å først få instruksjonskurs. På Voss er det en del studieturer, for eksempel til Alpene i Slovenia, der man kan stå på ski eller drive med snowboarding. Man kan også ta opp fjordpadling, som er en mer spennende form for padling. Og så er det en hel rekke telteturer og gåturer rundt Voss. Her lærer du om risikovurdering, klatring, elvepadling og –redning, alping, snøskreddlære og mangt og meget. Denne skolen er for deg som har lyst til å ta nye utfordringer, er eventyrlysten og liker å gjøre fremskritt hver eneste dag.

Vi anbefaler også Numedal folkehøgskole til deg som tørster etter adrenalinkick og nye friluftsutfordringer. Ingen forkunnskaper og ferdigheter er påkrevd, for alt læres på selve skolen. Lærerne hjelper deg med å flytte dine egne grenser og kose deg i frisk luft og trygge omgivelser. På Numedal er målet at alle får utvikle sine ferdigheter så godt de kan og at de gjør framskritt, uansett hvor store deres tidligere evner var. Der lærer du å ivareta sikkerhet og vurdere hvor dine ferdigheter står i forhold til utfordringene du har tenkt deg å ta. Dessuten får du alle slags psykiske, sosiale og fysiske utfordringer. Du kan lære rafting, terrengsykling, buldring og sportsklatring. Spennende, ikke sant?