Europas mest tiltrekkende steder å dra til for en aktiv ferie

I Europa er det mange historiske og kulturrike byer og en hel mengde feriestedersom får en til å miste pusten. På den annen side er ikke alle like interessert i å besøke steder av stor kulturbetydning og vil gjerne bestemme seg for en mer eventyrlig ferie. Her er det en kort liste over noen av Europas mest eventyrlige feriesteder.
I det siste har Reykjavik begynt å vekke interesse blant reisende med sine spa-sentre, massasjer og skjønnhetssalonger. For de som er litt mer eventyrlige er det to typer svømmebasseng, både innendørs- og utendørs. Til slutt får også de mest eventyrlystne noe som sikkert kommer til å fange deres oppmerksomhet – vulkansafari og ridetur på ville islandshester. Perfekt egnet for de som ønsker å bryte alle eksisterende fjellvettregler og få en smakebit av det gamle, eventyrpregede vikinglivet.

I det siste har Kroatia fått status som et paradis for padlere. Det er landets nydelige landskap, med en rekke urørte bukter, varm og krystalklart vann og muligheter til padleeventyr som garanterte for dets nyinntatte status. Og så er det deilig mat, varmt klima og hyggelige mennesker som gjør eventyret enda med strålende og får en til å ønske seg flere dager og netter i dette nydelige landet.

Man kan også komme over en svært stort utvalg av feriemuligheter i Estland. Det er kjekt med sykkelturer til noen av de vakreste estiske øyer – Saaremaa og Hijumaa. Dessuter er det mulig å prøve seg på en kanotur. Og det er heller ikke alt! Man kan kose seg med Estlands berømte fiske- og riderturer hvis man ønsker seg en mer spennende ferie preget av landets største naturherligheter.

Til tross for den populære meningen er Frankrike ikke bare et land av vin. I Korsika kan man erfare uttalige naturleder bare ved å begi seg ut på å utforske denne majestetiske øyen. Den karakteriseres av barskt og vegetasjonsdekket fjellandskap. Det finnes også en del fjelltoper man skal prøve å erobre for å få seg en mer eventyrlig ferie. Det er også stort med naturreservater, snorkling og dykking. Det er vare å bli en middlertidig medlem av en av Korsikas dykkeklubber. Øyens største attraksjon er i hvert fal – hage under vann.

Dessuten, la oss ikke glemme Portugal. Landet har vært omtalt som en ev verdens – ja, verdens – beste surfespotter. Interessen for surfing øker stadig mer blant skandinavere, ettersom vannet og dets gjennomsnittlige temperatur ikke er godt egnet for surfing. Uansett er skandinavere ikke skuffet over det at deres hjemland ikke har noen surfingssteder som kunne lokke besøkende til dem. Tvert imot er de ganske glade for at de kan både få beste surfingsopplevelse i Portugal og utforske et nytt land. To fluer med ett smekk!