Det du trenger å vite for å booke flybilletter på nett som en proff!

I 2022 booker praktisk talt alle nordmenn sine egne flybilletter på nett. I noen få sammenhenger er det kanskje arbeidsgiver som booker en jobbreise, eller så er ruten så kompleks eller uvanlig at det faktisk er nødvendig med hjelp fra et reisebyrå. Det hører likevel til unntakene, og derfor er det viktig å vite hvordan du finner de beste kjøpene når du er på jakt etter billetter.

Følg med på kampanjer og tilbud

Det første tipset er kanskje åpenbart, men det er likevel noen som overser det. På mange ruter er konkurransen tøff, og det betyr også at markedet er drevet av kampanjer og tilbud. Det betyr selvfølgelig ikke at alle tilbud er gode, men det kan definitivt lønne seg å melde seg på nyhetsbrev og kundeklubber. Plutselig dukker det opp en god deal på tilsvarende måte som for eksempel en Videoslots bonuskode når det gjelder nettkasino.

Ikke bruk tid på myter

Det finnes mange myter om hvordan du finner rimelige flybilletter. Det kan være at du skal kjøpe flybilletter på tirsdager (eller noen andre spesielle dager eller tider), et gitt antall dager før avreise eller med nettleseren i inkognito-modus. Det finnes selvfølgelig noe sannhet bak disse mytene, som at prisene i stort stiger jo nærmere du kommer avreisedatoen, men ikke bruk tid på å prøve å finne magiske datoer.

Fleksibilitet er avgjørende

Fleksibilitet er noe av det aller viktigste når du er på jakt etter rimelige billetter. Prisforskjellene kan være gigantiske mellom forskjellige måneder, uker eller dager. Det å forskyve reisen med en dag eller to kan gi store utslag. Det er ofte optimalt å reise omvendt det mange andre gjør, og for eksempel velge mandag til torsdag istedenfor en typisk langhelg fredag til søndag.

Søk bredt – både lavpris og etablerte flyselskaper

Et lavprisselskap profilerer seg selvfølgelig som et rimelig alternativ til tradisjonelle flyselskaper, det er selskapets grunnleggende forretningside. Samtidig er det ikke alltid lurt å begrense seg til bare disse selskapene. Store aktører som Lufthansa eller SAS kan også by på rimelige billetter, særlig på lange og litt mer eksotiske ruter. Pass på at mange av de tradisjonelle flyselskapene har ekstra lave priser hvis du er borte over minst en hel helg.

Bruk forskjellige søkemotorer og søk

Det finnes mange forskjellige søkemotorer for flybilletter på nett. Det er vanskelig å få en komplett oversikt på én enkelt side, så det lønner seg ofte å prøve ut forskjellige søk. Det kan også avsløre hvis det er noen resultater som er misvisende med tanke på ekstra kostnader og gebyrer. Et avsluttende tips kan være å alltid prøve ut å søke etter reisen med bare én person. Slik sikrer du at du får med deg billetter fra den absolutt rimeligste billettkategorien, istedenfor at du får prisen som matcher nødvendig antall billetter. Det er bare et eksempel på et lite ekstra grep som kan gjøre at du sparer noen kroner – og booker flybilletter som en proff.